Sterk in oorspronkelijke voeding
Bekijk enkele recepten onlineEiersalade
Bereidingstijd 30 minuten (exclusief tijd voor afkoelen)
Voor 2 personen
4 eieren
1 kleine courgette
1 kleine koolrabi
200 gram peultjes of sperziebonen
1 bosje bieslook of 2 bosuien
200 gram veldsla of gewone sla
1 theelepel kerrie
1 theelepel kurkuma
zwarte peper
Keltisch zeezout
1 theelepel johannesbroodpitmeel
olijfolie extra vierge
naar keuze: toefje peterselie
Bereidingswijze
- Kook de eieren 4 minuten (de dooier moet vloeibaar blijven).
- Haal de pan van het vuur en zet de eieren in koud water.
- Was de groenten. Haal de puntjes van de peultjes of sperziebonen en haal eventueel de draden eraf. Snijd de courgette in schijven. Snijd de koolrabi in stukjes, bijvoorbeeld in de vorm van dunne patatjes.
- Doe de olijfolie in een hapjespan en smoor hierin de peultjes 10-15 minuten (sperziebonen 20 minuten).
- Voeg daarna de courgette en koolrabi toe en verwarm deze 2 minuten mee.
- Laat de groenten afkoelen.
- Pel de eieren. Doe ze in een kom en prak ze fijn met kerrie, kurkuma, johannesbroodpitmeel, peper en zeezout.
- Doe de groenten bij de geprakte eieren.
- Snipper ⅔ deel van de bieslook of bosuien over de groenten. Roer alles goed door en laat de smaken er een half uur intrekken.
- Was de sla en verdeel deze over de borden. Doe het groentemengsel erbovenop.
- Versnipper de peterselie en overgebleven bieslook of bosuien over de salade.
Variatietip Er kunnen ook andere groenten gebruikt worden.