Sterk in oorspronkelijke voeding
Bekijk enkele recepten onlineVermindering van chronische klachten?
De meeste chronische klachten zijn positief te beïnvloeden door de juiste voeding.
Onze voeding is te eenzijdig geworden. We eten vooral tarwe, veel suikers zoals geraffineerde suikers en veel melkproducten. Dat betekent dat we veel te weinig verschillende soorten vitaminen, mineralen en plantaardige stoffen binnenkrijgen. Daarnaast is het percentage gluten dat we binnenkrijgen enorm toegenomen en het melkeiwit in het melk van de melkkoeien is tijdens kruising en selectie van rassen gemuteerd. Gluten en de gemuteerde melkeiwitten kunnen nu een belasting vormen voor het goed functioneren van ons lichaam. Daarnaast is het aandeel fructose in kant-en-klaar producten extreem toegenomen. Onze darmen zijn niet toegerust om deze hoeveelheden fructose te verwerken. Dit heeft tot gevolg dat darmklachten hand over hand toenemen.
Wat eten we met het ontbijt?
Als we 's morgens brood, brinta of bambix eten, om 10.00 uur een koffiekoek, met de lunch brood, 's middags een koekje en 's avonds een pastagerecht dan hebben we bijna alleen maar tarwe gegeten!
Het is nodig dat we veel meer variatie in ons voedselpatroon aanbrengen en dat we zoveel als mogelijk is, teruggaan naar de oorspronkelijke voeding. Het uitgangspunt is: We gaan voor gezond én voor lekker!
Zie voor meer informatie de boeken: Kracht van oorspronkelijke voeding.